【2017年中考英语[指示代词]练习含答案】

2020-09-02 16:47:17 | 作者:大鱼 | 点击: | 手机版
【2017年中考英语[指示代词]练习含答案】https://www.sengzan.com/duhougan/24688.html

2017年英语中考常考指示代词练习

1、A. This B. He C. It D. Those

2、 ________ is believed that the light bulb is one of the most helpful inventions.

A. He B. It C. This D. That

3、 The performance of Class A students is much better than _______ of Class B students.

A. this B. those C. one D. that

4、---- What’s ______ over there?

---- It’s a machine for cutting grass.

A. this B. its C. it D. that

5、_____ is true that he will come to see us this evening.

A. He B. This C. That D. It

6、–Hello, Mary. ____ my friends, Jack and Jim.

-- Nice to meet you.

A. This is B. That is

C. These are D. It is

7、-What are _______ teachers doing? -They are having a meeting.

A. this B. that C. those

8、— The bikes made in your factory are more expensive than ________ made in their factory.

— Yes, you are right. But ours are much better.

A. those B. that C. ones D. it

9、--Can I get you a drink? --That’s very nice of you. I’ve already got _____.

A. it B. one C. that D. this

10、-A latest English newspaper, please!

-Only one copy left. Would you like to have _______, sir?

11、________ is believed that the light bulb is one of the most helpful inventions.

A. He B. It C. This D. That

12、—Do you know anything about the weather in Anhui?

—I only know that the weather in Anhui is much warmer than ______ in Beijing.

A.it B.this C.one D.that

13、I’d like some peaches . Please give me the big A. ones B. one C. those D. these

14、 I found __________difficult for them to get there on time.

A. this B. it C. that D. one

15、-What’s this? -_______ ―A‖. A. This is B. Its C. It’s D. It’s a

16、—What color are the socks?

—_________ yellow and pown.

A. They’re B. Them C. It’s D. It

17、Your camera is quite nice. Where did you buy A. it; one B. it; it C. one; one D. one; it

18、 I have bought a new watch because my old doesn’t work .

A. it B. one C. that D. this

19、Was A. this B. that

C. it D. he

20、 I’m looking for a house. I’d like __________ with a garden.

A. one B. it C. that D. this

21、-How delicious the fish is!

-Yes, ______ is. But don’t eat too much.

22、The swimmers from the USA are taller than

A. those B. these C. that D. they

23、—What color are the socks?

—yellow and pown.

A.They’re B.Them are C.It’s D.It be

24、Could you record the basketball game for me? I can’t watch ________ later.

A. it B. one C. these D. those

25、The buildings in this city are not as tall as ______ in my hometown.

A. those B. it C. that D. them

26、_____is important to keep fit ,so you should exercise every day.

A. One B . It C. This D. That

27、 ---What’s the time now? eight o’clock.

A .It B .It"s C .Its

28、The population of Shanghai is larger than _____ of Shenyang.

A.that B.it C.one D.this

29、--- A latest China Daily, please!

--- Only one copy left. Would you like to have__________?

A.one B.it C.this D.that

30、---Jerry, how was your winter vacation?

---Great. I found ______ fun to stay at home and read some books.

A. it’s B. it C. that D. that’s

参考答案

1、C

2、B

3、D

4、D

5、D

6、C

7、C

8、A

9、B

10、A

11、B

12、D

13、A

14、B

15、C

16、A

17、A

18、B

19、C

20、 A

21、A

22、A

23、A

24、A

25、A

26、B

27、B

28、A 此句要用相同成分即上海的人口和沈阳的人口做比较。因为population 是不可数名 词,所以用that 代替。如果是复数名词则要用those 来代替。

29、B

30、B